Dalies, , Google Plus, Pinterest,

Drukāt

Posted in:

Vilšanās un ironija: tauta vērtē ieceri laulību reģistrēt pie notāra

Saeima noraida iespēju laulību reģistrēt pie notāra

Pretēji gaidītajam, Saeima šodien pirmajā lasījumā pārliecinoši noraidīja grozījumus Civillikumā, ar kuriem bija iecerēts noteikt, ka no 2017.gada rudens reģistrēt laulību varētu arī pie zvērināta notāra.

Kā iepriekš skaidroja Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK), priekšlikums paplašināt to institūciju loku, kuras ir tiesīgas reģistrēt laulību, komisijas sēdē tika vērtēts pretrunīgi. No vienas puses, Tieslietu ministrijas ieskatā šāds solis varētu palielināt noslēgto laulību skaitu un veicināt ģimenes mantisko attiecību noregulēšanu. Taču pret šādu soli iebilst pašvaldības un dzimtsarakstu nodaļu pārstāvji, izsakot gan juridiskus, gan ētiskus apsvērumus, piemēram, ka viena un tā pati iestāde saskaņā ar jauno kārtību varēs gan laulāt, gan šķirt, norāda Bērziņš.

Noraidītais likumprojekts izraisījis diskusijas arī sociālajos tīklos – vieni neiebilstu, ja laulāties varētu arī pie notāra, kamēr citi ironizē, ka tad jau laulāties arī varētu pie veikalu kases.

Foto:kgorz/https://pixabay.com/en/users/kgorz-220942//https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/


2,010 skatījumi

Un Tavas domas par šo?