Dalies, , Google Plus, Pinterest,

Drukāt

Posted in:

Mūžsenā problēma: Ielas kaķu barošana zem citu logiem

Labu gribēdams kļūsti nevēlams kaimiņiem

Latvijā ir ļoti daudzi bezsaimnieka kaķu, kuru barošanu nereti uzņemas cilvēki, taču ne vienmēr šī situācija apmierina kaimiņus, kuriem nākas saskarties ar izmētātu ēdienu zem logiem un neciešamu smaku.

TV3 raidījuma Bez Tabu skatītāja Sintija sadaļā Sūdzību dēlis raksta: ”Labdien! Vakar redzēju jūsu sižetu par kaiju un kaķu barošanu! Arī man ir kaimiņiene, kura dara šādu cūcību! Mums regulāri pa logiem nāk neciešama smaka, un mušas un kaijas nokakā logus un mašīnas! Zem logiem mētājas smirdīgi trauki un maisiņi un pēdējā laikā smakoja zivs galva zem loga! Ar šo kaimiņieni arī mēs vairs nespējam cīnīties!”

Šādu gadījumu gan ir daudz un likums neaizliedz barot kaķus zem logiem, tomēr miera labad gan ieteicams visiem mājas iedzīvotājiem, kuriem kopīpašumā esošajā daļā ietilpst koplietošanas telpas (bēniņi, pagrabtelpas un kāpņu telpas), kopīgi izlemt par kaķu barošanas vietu.

Turklāt, pie tā visa Dzīvnieku aizsardzības likums nosaka, ka cilvēces ētiskais pienākums ir nodrošināt visu sugu dzīvnieku labturību un aizsardzību, jo katrs īpatnis pats par sevi ir vērtība. Cilvēkam ir morāls pienākums cienīt jebkuru radību, izturēties pret dzīvniekiem ar iejūtīgu sapratni un tos aizsargāt. Nevienam nav atļauts bez pamatota iemesla nogalināt dzīvnieku, nodarīt tam sāpes, radīt ciešanas vai citādi kaitēt.

Tā kā likums, kas aizliegtu kaķu barošanu nav, tad cilvēki drīzāk ir aicināti šo problēmu izrunāt ar kaķu barotājiem, jo tikai tā to iespējams atrisināt.


3,508 skatījumi

Un Tavas domas par šo?