Dalies, , Google Plus, Pinterest,

Drukāt

Posted in:

Atpūtnieki izglābj slīkstošu jaunieti, bet visus “laurus” piesavinās policija

Pašvaldības policija melo par situāciju, kā izglābts slīkstošais jaunietis

Vai pašvaldības policijas glābēji tiešām izglāba slīkstošo ārzemju studentu Ķīpsalas peldvietā, kā paziņots viņu presei izplatītajā materiālā? Aculiecinieka viedoklis atšķiras – policisti slīcēju nav glābuši.

Nesen medijos parādījās ziņas par to, ka pašvaldības policijas glābēji peldvietā Ķīpsalā izglābuši kādu ārzemju studentu, kurš slīcis. Šo ziņu dzirdēja arī rīdzinieks Valdis, kurš tajā dienā bija pludmalē un notiekošo redzēja. Viņš saka, – policisti slīcēju nav glābuši.

Kā vēsta LNT raidījums “Degpunktā”, Valdis ar raidījuma komandu sazinājās pagājušajā nedēļā, kad bija dzirdējis pašvaldības policija sniegtās ziņas par slīcēja, ārzemju studenta glābšanu, Ķīpsalā (tur atrodas glābēju postenis). Viņš teica, – nekad nebūtu publiski par notikušo stāstījis, ja izskanējusī informācija krasi neatšķirtos no realitātes. Proti – slīcējus ieraudzījis viņš. Izmisīgi kliedzis, bet palīdzību nav sasaucis. Vēlāk piepeldējis vēl kāds vīrietis, slīcējs izglābts un nogādāts krastā pašu atpūtnieku spēkiem.

Tikai tad, kad slīcējs jau noguldīts smiltīs, piesteigušies glābēji, kuri vēlāk teiks, ka arī piedalījušies studenta glābšanā. Arī piektdien pašvaldības policijā vēl pārliecināti teica, – tas tā ir bijis. Sižetu noskatījās arī Valda pieminētais otrs vīrietis – Māris, kurš reāli glāba studentu no noslīkšanas.

Māris raidījumam pastāstīja, kā visu notikušo redzējis no sava skatpunkta – nespējot sagaidīt glābēju reakciju, viņš pats meties ūdenī glābt slīkstošo jaunieti. Vīrietis norāda, ka, visticamāk, nebūtu par to neko bildis, ja vien piektdien par notikušo publiski neizteiktos Valdis, kurš iesaistījās glābšanā. Glābēji piesteigušies tikai tad, kad jaunietis jau izvilkts krastā.

Kaut kā vēlāk, kā var noprast, atskaitēs gan viss bijis kārtībā – izglābtais cilvēks tur parādījies, un pašvaldības policisti viņu glābuši ar iedzīvotāju palīdzību. Šādu informāciju saņēmis cilvēks, kurš medijus informē par policistu sasniegumiem un informācija skaļi un skaidri izskanējusi plašākai sabiedrībai – glābēji ar iedzīvotāju palīdzību nogādājuši krastā studentu no Turcijas.


3,894 skatījumi

Un Tavas domas par šo?