Dalies, , Google Plus, Pinterest,

Drukāt

Posted in:

Valsts prezidents izpelnās kritiku par savu angļu valodu – vai pelnīti?

Sociālajos tīklos aktuāls jautājums par Vējoņa akcentu

Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Iveta Vējones kundze laikā no 18. līdz 20. jūlijam atrodas oficiālajā vizītē Lielbritānijā. Tās ietvaros notikusi Valsts prezidenta audience pie Viņas Majestātes karalienes Elizabetes II, tikšanās ar Apvienotās Karalistes parlamenta Lordu palātas spīkeri baronesi D’Souzu un parlamenta Pārstāvju palātas spīkeru Džonu Berkovu. Trešdien, 20. jūlijā, norisinājusies arī Raimonda Vējoņa tikšanās ar Lielbritānijas ārlietu ministru Borisu Džonsonu, kā arī viesošanās NATO Sabiedroto ātrās reaģēšanas korpusa štābā. Tomēr neviena no šīm ziņām nav izrādījusies tik apspriesta kā prezidenta angļu valoda. Kā tad īsti ir – prezidentam vajadzēja izmantot tulku, vai ar svešvalodas zināšanām viss kārtībā?

Prezidenta angļu valodu pirmais apspriest sāka Saeimas deputāts Aleksandrs Kiršteins, kurš kritizēja Vējoni, norādot, ka Latvijai bija iespēja ievēlēt izcilu prezidentu, tomēr pateicoties Vējonim Latvijai esot prezidenta izstrādājums.

Viņu papildināja komunikācijas risku analītiķe un bijusī Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces biroja vadītāja Rita Eva Našeniece, kura savā tviterkontā pauda uzskatu, ka Vējoņa runā var saklausīt krievu valodas akcentu. Kā novēroja “Tautas Balss”, jautājums par Vējoņa akcentu aizsāka īstu viedokļu vētru.

Foto: Prezidenta kanceleja


4,483 skatījumi

Un Tavas domas par šo?