Dalies, , Google Plus, Pinterest,

Drukāt

Posted in:

Iedzīvotāji šokēti par bīstamo un apgrūtinošo ceļu uz VID

Īsts šausmu ceļš

“Ja nebrauc ar auto, VID tevi negaida!” Iedzīvotāji ir šokēti par bīstamo piekļuvi Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ēkai.

Godprātīgs nodokļu maksātājs, vēlēdamies nokļūt Valsts ieņēmumu dienestā, mērojot ceļu no 11. maršruta tramvaja pieturas, atskārtis, ka ceļš līdz nodokļu iekasētājiem ir apgrūtinošs, pat bīstams.

Raidījumam “Bez Tabu” šo problēmu izgaismojusi Aija, kura stāsta, ka pienākot pie celiņa, kas ved uz iestādi, bijusi šokā! “Radās priekšstats – ja tev nav mašīnas, tad tev nav ko meklēt pie mums,” norāda Aija.

Taciņa pāri pļavai slidena un nenokaisīta, bet pie pašas iestādes uz celiņa sašķūrēts kalns sniega no autostāvvietas. Tas ir labs pārbaudījums, it īpaši pensionāriem un māmiņām ar maziem bērniem.
VID skaidro, ka taciņas uzturēšana nav nedz iestādes, nedz VAS “Valsts nekustamie īpašumi” uzdevums, jo tā iestaigāta uz privātas zemes.

Antra Gremzde, VID Nodrošinājuma pārvaldes direktore, skaidro, ka taciņa vēsturiski, būvējot VID ēku, tika izveidota kā pagaidu variants. Šis pagaidu variants tika saskaņots gan ar zemes īpašnieku, gan Rīgas Būvvaldi.

“Taciņai šis statuss bija, kamēr tika izbūvēta kārtīga gājēju ietve līdz VID ēkai. No pagājušā gada nogales ir izbūvēta asfaltēta gājēju iela no Rusova un Ķīšezeru ielu krustojuma līdz VID ēkai,” norāda Gremzde.

Vienošanās par piekļuvi ēkai ar zemes īpašnieku pārtraukta līdz ar ietves izbūvēšanu. VID pārstāve norāda, ka laika ietaupījums, salīdzinot ar ceļa mērošanu pa izbūvēto ceļu, ir niecīgs – pusotra minūte.

Taujāta par to, vai VID ir uzrunājis zemes īpašnieku, lūdzot liegt piekļuvi īpašumam un taciņai, ja iestaigātā taciņa netiek kopta un pat dažkārt bīstama, lai pa to pārvietotos, VID pārstāve atbild apstiprinoši, tomēr pagaidām zemes īpašnieks nereaģējot.

“Ir uzliktas arī norādes, kā var nokļūt līdz VID ēkai. Vai tiešām brist pa dubļiem, vai iet pa slidenu ceļu un apdraudēt pašam sevi ir pusotras minūtes ietaupījuma vērts?” retoriski vaicā A. Gremzde.

Kā liecina “Tautas Balss” novērojumi, šī problēma jau ir aktuāla kopš pērnā gada, par ko liecina arī ieraksti sociālajos tīklos. Jāpiezīmē, ka tad gan šis bija vienīgais ceļš uz VID ēku.


2,731 skatījumi

Un Tavas domas par šo?