Dalies, , Google Plus, Pinterest,

Drukāt

Posted in:

Tauta neapmierināta ar plāniem likvidēt vienu no ietvēm Senču ielā

Rīdzinieki pauž satraukumu par Rīgas domes plāniem

Sociālajos tīklos iedzīvotāju neapmierinātību izsaucis fakts, ka Skanstes tramvaja projekta īstenošanai Rīgā plāno likvidēt vienu no ietvēm Senču ielā.

Par to trešdien intervijā LTV raidījumam “Rīta Panorāma” paziņoja Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR). Viņš norādīja, ka, lai Rīgā varētu īstenot caur Lielajiem kapiem iecerēto tramvaja līnijas projektu, nepārkāpjot noteiktos ierobežojumus, varētu tikt likvidēta viena no Senču ielas ietvēm.

Šis gan nav vienīgais paziņojums saistībā ar tā dēvēto kapu tramvaju, kuru sabiedrība uztvērusi ar negatīvām emocijām. Pēc tautas domām tramvaja izbūve saistīta ar naudas pelnīšanu un izšķērdēšanu.

Kā jau zināms, Rīgas dome no Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) par 372 000 eiro atpirks Lielos kapus.

Tas tiks darīts, lai Rīgā varētu īstenot caur Lielajiem kapiem iecerēto tramvaja līnijas projektu, kurš paredzēts izbūvēt jaunu 3,6 km garu tramvaja līnijas posmu Skanstes apkaimē, kas savienos 6.tramvaja maršrutu ar 5. un 9.tramvaja maršrutu. Plānots, ka tramvaja līnija sāksies no K.Barona ielas pa Pērnavas ielu, Senču ielu, Zirņu ielu, Skanstes ielu un Sporta ielu posmā no Skanstes ielas līdz savienojumam ar 5. un 9.tramvaja maršrutu Pētersalas ielā. Projekta realizēšanai izvirzīts nosacījums, ka tramvaja līnijas izbūves gaitā netiks skarts neviens apbedījums.


1,631 skatījumi

Un Tavas domas par šo?