Dalies, , Google Plus, Pinterest,

Drukāt

Posted in:

Elle Jelgavas bērnunamā: rauj aiz matiem, stūķē mutē ēdienu, sūta uz psihiatrisko slimnīcu

Internātus un slimnīcas izmanto kā draudu nepaklausīgajiem

Bērnu raustīšana aiz matiem, ēdiena bāšana mutē ar varu un apsaukāšana no epizodes uz epizodi. Dažādi vardarbības gadījumi Jelgavas pilsētas bērnunamā dokumentēti septiņos iesniegumos, kas adresēti bērnus sargājošajām iestādēm un nonākuši Latvijas Radio rīcībā.

Kā vēsta Latvijas Radio, šobrīd bērnu tiesības sargājošajās iestādēs nonākuši septiņi iesniegumi par dažādiem pārkāpumiem kādā Jelgavas pilsētas bērnunamā. Saistībā ar notikušo ir sākta izmeklēšana, kuras laikā no amata pienākumu pildīšanas atstādinātas trīs audzinātājas.

Jelgavas bērnunamā strādāja komanda – fizioterapeite Zane Paiča, sociālā darbiniece Sņežana Pavlova un ergoterapeite Zanda Timma, psiholoģe Andrija Likova, kas bērnus arī intervējusi un redzēto apzīmē ar vārdu “elle”.

Bērniem ar draudēšanu, ar fizisku robežu pārkāpšanu, nepārtraukti jāpiedzīvo emocionāla vardarbība. Populārākais, ar ko draud, ir aizvešana uz ārstniecības iestādēm. Tās personāls piemin tad, kad grūti esot vadīt bērnu uzvedību. Kad it kā bērni sāk neapmeklēt skolu, smēķē vai izrāda atklātu pretestību ierastajai kārtībai.

Un bailes tikt aizvestiem esot lielākais drauds.

Kā uzsver Latvijas Radio, šādi atbrīvojoties no bērna, iestāde turpina saņemt pašvaldības naudu par tā uzturēšanu, lai gan faktiski bērns atrodas tālu prom un par viņu šajā laikā gādā valsts.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča (ZZS) noliedza, ka iespējamie pārkāpumi Jelgavas bērnunamā atspoguļotu sistēmu kopumā. Konkrētais gadījums drīzāk esot iestādes vadības kļūdu rezultāts, kas varētu būt izskaidrojamas ar pārgurumu smagā un sarežģītā darbā.


3,472 skatījumi

Un Tavas domas par šo?