Dalies, , Google Plus, Pinterest,

Drukāt

Posted in:

Latvija starptautisko afēristu ielenkumā?

Meroni un Zīgerists kā divas ūdenslāses

Ir tāds latviešu sakāmvārds “Ne visi koki mežā vienādi, ne visi ļaudis pasaulē līdzīgi”. Taču, ja runājam par Šveices advokātu Rūdolfu Meroni, kurš plašākai sabiedrībai pazīstams kā greznas dzīves cienītājs un sev tuvu politiķu atbalstītājs, un vācu izcelsmes bijušo Latvijas politiķi Joahimu Zīgeristu, kurš spilgti atmiņā palicis ar banānu un citu labumu dalīšanu vēlētājiem, tad šoreiz gan nākas šo latviešu gudrību apgāzt.

Portāls “Tautas balss” saņēma ziņu no kādas lasītājas Lailas, kura pamanījusi neiedomājamu līdzību starp Šveices advokātu Meroni un bijušo Latvijas politiķi Joahimu Zīgeristu. Abi nudien izskatās vienādi kā divas ūdenslāses, un ne tikai vizuāli…

Arī pētot tuvāk abu personības, nākas secināt, ka tie ir tikpat vienādi pēc dabas – gan Meroni, gan Zīgerists ir saistīti ar politiku, viņiem sveši nav skaļi solījumi, abi ir ārzemnieki, kuri sakās, gribot Latvijai labu.

Runājot par Rūdolfu Meroni, medijos viņa virzienā raidīti pat tādi skaļi apzīmējumi kā “ostaps benders”, “starptautisks afērists” u.c.. Šveices advokātam uzticēta mantas glabāšana vairākos uzņēmumos t.s. Ventspils kriminālprocesa ietvaros. Nesen izskanējušas ziņas, ka viņš, visticamāk, izsaimnieko tam uzticētos aktīvus, nodrošinot neticami greznu dzīvesveidu, kā arī finansējot sev uzticamus cilvēkus, tostarp politiķus. Pats Meroni gan, liekot roku uz sirds, saka, ka viņam rūp Ventspils, tas, lai ventspilniekiem būtu nauda iztikai, būtu nepieciešamie līdzekļi, lai viņi nebrauktu projām, bet turpinātu kopt šīs pilsētas tradīcijas, vērtības un nodotu tās tālāk nākamajām paaudzēm. Protams, vārdi skan skaisti, taču vai ir kaut viens ventspilnieks, kurš tiem spēj ticēt?

Un gandrīz tāds pats bija arī Latvijas politiķis Joahims Zīgerists, kurš tautas mīlestību centās iemantot ar skaļiem solījumiem un banānu dalīšanu, kuru rezultātā viņš gan tika ievēlēts Saeimā, bet vienlaicīgi arī iemantoja gana odioza politiķa slavu. Protams, ka Zīgerista solījumi bija tukši – viņam nebija ne spēju, ne vēlēšanās tos īstenot. Izliekoties par labdari, viņš spēja uzrunāt cilvēkus un aizmālēt to acis ar dažādiem labumiem. Pats Zīgerists reiz ļoti precīzi izteicās, ka “politiķi ir kā baloži – pirms vēlēšanām ēd no rokas, bet pēc velēšanām taisa uz galvas”. Mūsdienās ar banānu dalīšanu gan vairs nepietiek, taču līdzīgi soļi, meklējot lētticīgos, tiek sperti vēl joprojām.

Pašlaik Meroni un viņa finansētās partijas, gluži kā savulaik Zīgerists, vēlētāju mīlestību cenšas iegūt ar dažādiem labumiem un skaistiem solījumiem. Advokāts, kurš bauda tik greznu dzīvi, cik vien iespējams, norāda, ka laimīgs viņš būs tad, ja vairāk būs ventspilnieku ar mirdzošām acīm. Viņa vārdiem klāt pietrūkst tikai saldējums un cukura vate, ko izdāļāt ventspilniekiem. Varētu pat teikt, ka Meroni un Zīgerists ir gandrīz viens un tas pats cilvēks – viena seja, vieni solījumi, vienas vērtības. Nu, sakiet, par ko Latvijai tāds sods?


2,883 skatījumi

Un Tavas domas par šo?