Dalies, , Google Plus, Pinterest,

Drukāt

Posted in:

Kristovskis par grāmatai pausto kritiku izliekas nedzirdam

Kad tik ļoti gribas būt par rakstnieku...

Iemantot slavu mūsdienās var jebkurš – to pierādījis arī bijušais ministrs un pašreizējais Ventspils mēra amata kandidāts Ģirts Valdis Kristovskis, kurš nolēmis izmēģināt roku rakstnieka profesijā. Aprīļa sākumā izdevis grāmatu “Ielauzties NATO”, Kristovskis uzsver, ka grāmata veltīta cilvēkiem, kas pašaizliedzīgā darbā sekmēja mūsdienu Latvijas vēstures vienu no svarīgākajiem notikumiem. Uz vāka attēlota bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un iespaids radīts gana nopietns, taču iedziļinoties tās saturā, nākas secināt, ka grāmatā ir daudz pretrunu.

“Grāmata ir atskats uz Latvijas valsts aizsardzības un ārlietu jomas veikumu vairāk kā piecu gadu garumā, kad tika panākta Latvijas vēsturiskā iestāšanās NATO 2004. gada aprīlī. Esmu pie tās intensīvi strādājis vairāk kā divus gadus, atvēlot visu savu brīvo laiku – vakara stundas, nedēļas nogales un atvaļinājumus. Esmu to veltījis cilvēkiem, kas pašaizliedzīgā darbā sekmēja mūsdienu Latvijas vēstures vienu no svarīgākajiem notikumiem,” prezentācijā klāstīja Kristovskis.

Bet vienam no Latvijas Aizsardzības spēku un Nacionālo bruņoto spēku virsniekiem Kārlim Krēsliņam ir pamatoti iebildumi pret Kristovska grāmatas saturu, kurš to sauc arī par meliem. Pēc Krēsliņa sacītā, grāmatā ir daudz faktu, kuri bieži izrauti no konteksta un nedod priekšstatu par lietu būtību. Būdams daudzu grāmatā aprakstīto notikumu dalībnieks, viņš pauž pamatotas bažas, ka nākotnē cilvēki uztvers notikumus tā, kā to apraksta eksministrs. “Viedokļi var būt dažādi, bet nav pieļaujama faktu falsificēšana,” piebilst Krēsliņš.

Kārtējais politiķa melošanas gadījums?

Posted by TautasBalss.lv on trešdiena, 2017. gada 19. aprīlis

Mūsdienās gan faktu izmainīšana nav nekas jauns – to redzam gan medijos, gan sociālajos tīklos. Iespējams arī Kristovskis izmantojis šo metodi, lai attaisnotu savu nezināšanu, iespējams, vēlme uzrakstīt grāmatu bijusi spēcīga par dažiem viņam šķietami nenozīmīgiem faktiem. Pārliecību par sevi kā lielisku topošo rakstnieku laikam nevar sagraut nekas, arī kritika no tik cienījama cilvēka kā atvaļinātais ģenerālis Krēsliņš. Jo līdz pat šim brīdim, Kristovskis nav papūlējies kliedēt bažas par viņa grāmatā aprakstītajiem notikumiem, kā arī nav ziņu, ka būtu mēģinājis sazinājies ar bijušo NBS virsnieku, lai apspriestu iebildumus un precizētu grāmatā aprakstītos faktus.

Tā vietā viņš turpina lielīties ar savu sniegumu sociālajos tīklos. “Ceru, ka tā ikvienam Latvijas iedzīvotājam, kurš vēlēsies vai arī varēs atrast laiku, lai iepazītos ar grāmatas saturu, labāk saprast valsts pastāvēšanas un attīstības procesa mērogus, kura virzošais spēks esam tikai un vienīgi mēs paši, mūsu valsts dēli un meitas,” raksta Kristovskis. Interesanti gan, ka viņš mudina lasīt uz publiski apšaubītiem faktiem balstītu grāmatu, kas, visdrīzāk, pierāda tikai vienu – laikam jau tomēr eksministram vienalga, kāda slava apvij viņa grāmatu, galvenais – lai tik to pērk!


2,034 skatījumi

Un Tavas domas par šo?