Dalies, , Google Plus, Pinterest,

Drukāt

Posted in:

Tauta neredz Kristovski Ventspils domē

Ir, kad vienkārši nesanāk!

Tuvojoties pašvaldību vēlēšanām, iedzīvotāji daudz lielāku vērību pievērš kandidātu solījumiem un ikvienam izteiktajam vārdam. Zinot, ka skaisti prot runāt ikviens politiķis, vēlams tomēr pārliecināties, ka sakāmais atbilst patiesībai. Puspatiesību teicējs un cilvēks, kurš valstī gatavs ieņemt ikvienu amatu, ja tas būtu nepieciešams, bijušais ministrs un pašreizējais Ventspils mēra amata kandidāts Ģirts Valdis Kristovskis pēdējā laikā atrados nosacītā uzmanības centrā. Viņš kļuvis par sava veida antivaroni, par ko liecina fakts, ka ziņa par viņa kandidēšanu nav izraisījusi gaidīto sajūsmu. Jāatzīst, ka pie šis situācijas vainojams pats deputāta kandidāts.

To skaidri apliecina pirms pāris gadiem sniegtā intervijā LTV1, kur atbildot, uz žurnālista Lato Lapsas jautājumu saistībā ar valsts budžeta veidošanu, Kristovskis izgāzies ne pa jokam. Uz vēlēšanu laiku šis video atkal ir kļuvis aktuāls, un iemantojis milzu popularitāti, apliecinot, ka politiķu kļūdas sabiedrībai ir kā uz delnas, un tās tik ātri neaizmirstas.


Saka jau, ka gudrība nāk ar gadiem. Diemžēl ne Kristovska gadījumā. Par to liecina viņa atgriešanās uz politiskās skatuves. Kristovskis publiski atzinis, ka politikā atgriezies pēc Šveices advokāta Rūdolfa Meroni aicinājumu, kurš plašākai sabiedrībai zināms kā greznas dzīves mīļotājs un sev tuvu cilvēku, tostarp politiķu, finansētājs. Kristovskis, pēc izgāšanās 11. Saeimas vēlēšanās, acīmredzot nav spējis atteikties no šādas iespējas.

Tālāk nav gājis gludāk. Kristovskis mēģinājis savu kompetenci demonstrēt NATO jautājumos. Bet ne viņa apgalvojums, ka Ventspils ir iekļuvusi NATO melnajā sarakstā, ne to, ka NATO kravas caur Ventspils ostu vairs netiek nosūtītas, neatbilst patiesībai. Arī viņa izdotajā grāmata “Ielauzties NATO” daži fakti prasa kritiskāku vērtējumu. (Par to iespējams lasīt šeit!).

Tā vien šķiet, ka mēs varētu bezgalīgi apspriest jautājumu par to, vai Kristovska vieta ir politikā, bet, kā novērots, sabiedrība jau ir izlēmusi!


4,219 skatījumi

Un Tavas domas par šo?