Dalies, , Google Plus, Pinterest,

Drukāt

Posted in:

Tautu uz muļķi nepaķersi!

Kādēļ patiesībā tika rīkots tautas mītiņš pie Rīgas pils?

Ceturtdien, 13. jūlijā, Jaunās konservatīvās partijas (JKP) rīkotajā tautas sapulcē pie Rīgas pils pulcējās vairāk nekā divi simti dalībnieku, kurus vienoja kopīgs mērķis – aicināt Valsts prezidentu Raimondu Vējoni ieņemt skaidrāku un stingrāku nostāju pret “oligarhu sarunās” iesaistītajām personām.

Neraugoties uz plaši izsludināto tautas sapulci, tā nespēja pulcēt tik lielu skaitu iedzīvotāju, kā, iespējams, rīkotāji sākotnēji bija cerējuši. Pasākuma apmeklētības līmenis liecina vien par to, ka tautu nav iespējams tik viegli apvārdot un sakūdīt, cilvēki saprot, ka pēkšņās oligarhu apkarošanas kampaņas saistītas ar Saeimas vēlēšanām, kuras lieliem soļiem tuvojas.

Lai gan tautas sapulce tradicionāli tiek uzskatīta par sabiedrības kopēju un katra indivīda iespēju izteikt savu viedokli, šis nebija tas gadījums – vēl vairāk tie, kuri nostājās pret JKP ideju tika padzīti, kas liecina, ka sasauktā tautas sapulce bija kārtējais mēģinājums iesaistīt sabiedrību kāda individuāla politiskā spēka interešu aizstāvēšanā. Tā, piemēram, kāds vīrietis ar plakātu, uz kura drosmīgi rakstīts, ka pasākums ir tikai daļa no JKP Saeimas priekšvēlēšanu kampaņas un bijušajiem Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbiniekiem Jurim Jurašam un Jutai Strīķei aicināja nolikt deputātu mandātus Rīgas domē, policijas pavadā tika aicināts pamest pasākumu vietu. Šāda rīcība atklāti norāda uz pasākuma īsto mērķi un kārtējo reizi pierādās vien tas, ka sabiedrības domāšana ārpus vēlamiem rāmjiem nav vēlama.

Vai ir vēl kādi jautājumi par to, kādu iemeslu dēļ patiesībā tika rīkots šis pasākums?

Foto: https://twitter.com/nostradamusboy


3,564 skatījumi

Un Tavas domas par šo?