Dalies, , Google Plus, Pinterest,

Drukāt

Posted in:

Aicina pārbaudīt deputāta Judina valsts valodas prasmes

Deputāts nepārvalda valsts valodu pietiekamā līmenī!

Tā dēvētās “oligarhu lietas” parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītāja Ingūna Sudraba aicinājusi pārbaudīt Saeimas deputāta Andreja Judina valsts valodas prasmes. Tas nepieciešams, jo viņam nav bijis pieņemams žurnālista Imanta Liepiņa sniegtais ziņojums “oligarhu lietas” izmeklēšanas sēdē un tā publiskošana komisijas mājaslapā.

Kā uzskata pats žurnālists, Judins nav spējis atšķirt formulējumu “ir secināms” no “komisijas sastāvs secināja” vai “visiem tagad ir obligāti jāsecina tas pats, ko nospriedis tas Liepiņš”.

“Šodien radās pārdomas pēc kārtējās mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdes, kurā tika skatīts Judina iesniegums par ētikas normu pārkāpšanu. Vai tiešām vienīgais veids, kā sevi celt gaismā, ir sievietes nostādīšana neērtā situācijā. Lielā brēka sacelta par to, ka komisijas mājaslapā tika skaidrā latviešu valodā atspoguļoti žurnālista secinājumi. Acīmredzami, ka kādam latviešu valodas zināšanas ir pavājas. Rodas jautājums, vai prasības cēlājs nav izlaidis kādas latviešu valodas stundas, kuru laikā tika apgūta nenoteiksmes lietošana. Tā vietā, lai savu laiku un enerģiju veltītu oligarhu lietas izmeklēšanai, saprotams, ka Judinam labāk tīk spīdināt savas spalvas, pazemojot un nomelnojot citus cilvēkus. Ir laiks pievērsties reāliem darbiem, lai sasniegtu komisijas mērķus, kopīgi sadarbojoties nevis traucējot strādāt. Kādam spēks vairojas darot labu, kādam citiem metos sprunguļus ceļā. Varu dot padomu tikai no savas pieredzes, darot labu, mēs vairojam pozitīvo, un pasaule kļūst gaišāka,” savā “Facebook” profilā raksta Saeimas deputāte Inguna Sudraba.


3,283 skatījumi

Un Tavas domas par šo?