Dalies, , Google Plus, Pinterest,

Drukāt

Posted in:

Tauta neapmierināta ar Ušakova ieceri tērēt valsts naudu mazākumtautību skolēnu izglītošanai dzimtajā valodā

Vai tāds ir Rīgas mērs plāns, lai saglabātu krievu valodu vidusskolās?

Rīgas mērs Nils Ušakovs šonedēļ paziņoja, ka iestāsies par mazākumtautību skolēniem un no nākamā gada šai minoritāšu grupai dome nodrošinās papildnodarbības mācību priekšmetu apguvei dzimtajā valodā. Ņemot vērā, ka šīs papildstundas tiks nodrošinātas par valsts naudu, mikroblogu vietnes „Twitter” lietotāji pauž klaju neapmierinātību.

Ušakova iecere paredz, ka bērniem mācības tiks nodrošinās dubultā, turklāt apejot pieņemto likumu par izglītību latviešu valodā

“Tas nozīmē, ka pēc tam, kad ir notikusi nodarbība fizikā valsts – latviešu – valodā, ja ir nepieciešams, bērns varēs doties uz papildnodarbībām, kur viņam tā pati tēma tiks paskaidrota vēlreiz – viņa dzimtajā valodā,” skaidroja Ušakovs.

‼ KĀ RĪGAS DOME SAGLABĀS KRIEVU VALODU RĪGAS MAZĀKUMTAUTĪBU VIDUSSKOLĀS

Šodien es oficiāli tikos ar premjerministru Mā…

Posted by Nils Ušakovs • Нил Ушаков on ceturtdiena, 2017. gada 30. novembris

Lai gan valsts valoda būtu jāzina katram Latvijas iedzīvotājam, Ušakovs izglītojamos iedala divās kategorijās un vēlas nodrošināt, lai mazākumtautību bērni zina gan valsts valodu, gan dzimto, par ko „Twitter” lietotāji ir manāmi neapmierināti, norādot, ka visiem skolēniem būtu jāzina valsts valoda un pat apņemas apdomāt dzīvesvietas nomaiņu, lai nebūtu jāmaksā par kārtējo Ušakova krievvalodīgo aizstāvēšanu.


2,440 skatījumi

Un Tavas domas par šo?