Dalies, , Google Plus, Pinterest,

Drukāt

Posted in:

Vai sabiedriskais medijs atspoguļo tikai vienas puses viedokli?

Vai Latvijas sabiedriskie mediji pārkāpj žurnālistu ētikas kodeksu?

Lai arī žurnālistu ētikas kodekss paredz, ka žurnālistu pienākums ir gādāt, lai sabiedrība saņem pilnu informāciju par procesiem un notikumiem. Žurnālisti jāiestājas par daudzpusīgu viedokļu apmaiņu, analītisku un kritisku nostāju pret politisko, ekonomisko un tiesu varu, aizstāvot sabiedrības un indivīda tiesības, realitātē tas ne vienmēr tiek ievērots.

Arvien biežāk tiek dzirdēts par to, ka Latvijas sabiedriskie mediji, tostarp Latvijas Radio un Latvijas Televīzija, neievēro žurnālistu ētikas kodeksu un visbiežāk sižetu veido vienpusēju un ciniski ignorē viedokli, kuram paši nepiekrīt. Taču, ņemot vērā, ka Latvijas sabiedriskie mediji tiek uzturēti par nodokļu maksātāju naudu, sabiedrība ir pelnījusi pilnu informāciju par esošo situāciju, citādi rodas sajūta, ka šie mediji kļūst par propagandas vai kāda sabiedrisko attiecību kanālu, nevis sabiedrības interešu aizstāvi.

Sabiedrisko mediju nozīme demokrātiskā sabiedrībā ļoti bieži raisa jautājumus, jo pašlaik nerodas sajūta, ka tie būtu politiski neitrāli un redakcionāli neatkarīgi.

Portāls “Tautas balss” aicina ikvienu sabiedrības locekli informēt par gadījumiem, kad sabiedriskie mediji, tai skaitā Latvijas Radio, Latvijas Televīzija, to radio un TV raidījumi “Krustpunktā”, “De facto”, “Viens pret vienu”, “Panorāma”, “Aizliegtais paņēmiens” un citi ir veidojuši tendenciozus un vienpusējus sižetus, atspoguļojot tikai to viedokli, kas ir izdevīgs pašiem žurnālistiem vai kādai noteiktai sabiedrības daļai. Rakstiet uz e-pastu: info@tautasbalss.lv , vai atstājiet komentāru sociālajā tīklā “Facebook”.

Foto: F64


2,771 skatījumi

Un Tavas domas par šo?