Dalies, , Google Plus, Pinterest,

Drukāt

Posted in:

Beitnere-Le Galla – kā “Saskaņas” āža kāja?

Vai JKP varētu pieļaut "Saskaņas" iekļaušanu valdošajā koalīcijā?

Jūrmalas domes deputāte Dagmāra Beitnere-Le Galla, kas pirms 13. Saeimas vēlēšanām iestājusies Jura Juraša un Jutas Strīķes Jaunajā konservatīvajā partijā (JKP), nosaukta par galveno Saeimas prezidija priekšsēdētāja amata kandidāti.

Lai arī JKP savu kandidāti slavē un uzteic tās profesionalitāti, mikroblogošanas vietnē “Twitter” izskan vairākas versijas par to, ka politiķe ir viena no neatbilstošākajām kandidātēm, jo savulaik aģitējusi Nacionālās apvienības vadību Jūrmalas domē veidot kopīgu koalīciju ar “Saskaņu”, tādējādi radot bažas, ka arī tagad “konservatīvie” varētu pieļaut šīs partijas iekļaušanu valdošajā koalīcijā.

Īpašu sašutumu “Twitter” lietotāju vidū izraisa fakts, ka Beitnere-Le Galla, noteikti, nav patriotisma paraugs, un ne tikai tāpēc, ka pie viņas mājas plīvo arī Francijas karogs, bet viņa iepriekš vienā groziņā salikusi gan 9. maiju, kad tiek atzīmēta Padomju Savienības uzvara pār Vāciju, gan 16. martu, kas leģionāru piemiņas diena. Pēc viņa sacītā, abas šīs dienas vajadzētu likvidēt. Ja par 9. maiju jautājumu var nerasties, tad neizpratni raisījusi politiķes attieksme pret 16. martu, kad latviešu leģiona veterāni un citi cilvēki piemin Latvijas iedzīvotājus, kuri cīnījās Latviešu leģiona sastāvā.

Vai ir nopietns pamats uztraukties, ka aiz Beitneres-Le Gallas varētu vīdēt “Saskaņas” āža kāja?


2,549 skatījumi

Un Tavas domas par šo?