Dalies, , Google Plus, Pinterest,

Drukāt

Posted in:

Aicina atsaukties no JKP vadības represijām cietušos

Kas patiesībā slēpjas aiz JKP ideoloģijas?

Sabiedrībā plašu rezonansi izsaukusi ziņa, ka Jaunā konservatīvā partija (JKP), kuras ideāli saistīti ar tiesiskumu un demokrātiju, atrodas uz šķelšanās sliekšņa. Represijas pret biedriem, kas atļaujas skaļi neatbalstīt JKP vadības lēmumus un atļaujas izteikt savu personīgo viedokli, soda sankcijas, draudi un izslēgšana no partijas – lūk, kas patiesībā slēpjas aiz JKP gaišo taisnības cīnītāju tēla.

Šie neglaimojošie fakti kļuvuši zināmi pēc tam, kad pēc kritikas izteikšanas JKP vadītājam Jānim Bordānam no amata atcelts Tukuma nodaļas vadītājs Normunds Pildiņš. Pildiņš, kurš pārmetis JKP melus sabiedrībai un plašus Latvijas valsts privatizācijas plānus, intervijā portālam NRA.lv atzinis, ka JKP ir ieviesta īsta Staļina diktatūra. “Vēl tikai nešauj nost. Līdz šim vēl nevienā partijā tādu apspiestību nebiju jutis,” pauda Tukuma nodaļas atstādinātais vadītājs.

Pēc viņa sacītā, partijas darbības virzienus lemj kaut kāda neliela saujiņa. “Tā pat nav partijas valde, bet gan kaut kas ārpus valdes. Tas nozīmē, ka ārpus partijas ir kāds slepens bariņš, kurš ņem un visus izrīko. Ir kādi cilvēki ārpus partijas, kuru viedokļi tiek ņemti vērā. Partijas iekšienē notiek nepārtraukta melošana un mānīšanās. Nevar saprast, kurš melo vairāk – Bordāns vai Feldmans. Viņi ir tie, kuri nosaka toni partijā. Citiem partijas biedriem ir arī viedoklis par Jutu Strīķi un Juri Jurašu,” atzīst Pildiņš, kura nostāju atbalstot arī Tukuma nodaļas biedri.

Pildiņa gadījums gaismā izcēlis arī citus represijas gadījumus. Talsu novada domes deputāte Inga Gluzda intervijā portālam Labdien.lv atzinusi, ka pēc tam, kad viņa novembrī no partijas valdes un pašas partijas nolēmusi izstāties, viņa saņēmusi draudus no Bordāna, lai neuzdrošinātos biedrus informēt, ka viņu starpā pastāv nesaskaņas. “Bordāna kungam eksistē tikai viens viedoklis – viņa, kas ir uzskatāms par pareizo. Savukārt jebkurš cits viedoklis – tas ir nepareizs un tāds vispār partijā nevar pastāvēt,” atzīst Gluzda.

Viņa atklājusi, ka JKP biedru savstarpējā komunikācija tiek stingri kontrolēta un ierobežota. “Tika izveidota “Facebook” biedru grupa, kur slimīgi tika sekots līdzi tam, kurš biedrs “nolaiko” komentāru. Savukārt par nevēlamiem komentāriem biedri tika saukti uz Ētikas komisiju, un tas arī bija viens no represiju veidiem. Protams, ka pieaugušam cilvēkam nav pieņemams, ka tikai tāpēc, ka viņam ir savs viedoklis, kas atšķiras no partijas vadītāja viedokļa, viņš tiek saukts uz Ētikas komisiju,” skaidroja Gluzda.

“No partijas vadības puses vērojama ārkārtīga lepnība un lecīgums. Partijas līderi liek saprast, ka ir augstākas šķiras, un viņi uz zemāka ranga vadītājiem skatās no augšas. Milzīga augstprātība, milzīga lepnība. Pēc tam sākās meli. Te vairs nav nekāda cilvēciskuma,” žurnālistiem izteicies Pildiņš.

Portāls “Tautas balss” ir gatavs atklāt sabiedrībai patiesību par JKP iekšienē notiekošo, jo nav pieļaujams, ka sabiedrībā JKP sevi pasniedz kā taisnības cīnītājus, kamēr patiesībā tā soda tikpat kā jebkuru biedru, kura domas nesakrīt ar JKP vadības viedokli. “Tautas balss” aicina atsaukties no JKP represijām cietušos partijas biedrus, lai visiem atklātu, kas patiesībā notiek partijas iekšienē un cik lielā mērā tas saskan ar JKP lolotajiem ideāliem. Ja Jums ir kāda informācija vai vēlaties dalīties ar savu pieredzi, rakstiet uz e-pastu: info@tautasbalss.lv , vai atstājiet komentāru pie šī raksta.

Mēs visi vēlamies, lai valdībā strādātu paši labākie, kuriem demokrātija ir prioritāte, nevis tikai skaista izkārtne, ar kuras palīdzību savākt nepieciešamās balsis Saeimas vēlēšanās.

Foto: F64


4,387 skatījumi

Un Tavas domas par šo?