Dalies, , Google Plus, Pinterest,

Drukāt

Posted in:

Kur palicis JKP plāns “3X500”? Vēlētāji jūtas piekrāpti

Kāpēc JKP neatbalstīja pati savus solījumus?

Sabiedrībā milzīgu neapmierinātību izsaukusi ziņa, ka 13. Saeimas deputāti ceturtdien, 7. februārī, noraidīja vairākus Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) priekšlikumus palielināt algas un bērnu pabalstus.

Jaunie politiskie spēki, šķiet, ātri aizmirsuši savus solījumus vēlētājiem: balsojumā par minimālās darba algas kāpināšanu līdz 500 eiro mēnesī, neapliekamā minimuma un ģimenes valsts pabalsta palielināšanu plāna 3×500 sludinātāji iestājušies “pret”. Līdzīgi kā par minimālās pensijas palielināšanu.

Tas daudziem licis uzdot pamatotu jautājumu – kāpēc Jaunā konservatīvā partija (JKP), kas savā priekšvēlēšanu programmā solīja gandrīz tieši to pašu, nobalsojusi pēc būtības pati pret saviem solījumiem? Vai tiešām JKP solījumu vienīgais uzdevums bija dabūt Bordāna armijai siltas vietiņas Saeimā un, kad uzdevums paveikts, par šiem solījumiem var aizmirst? Bet tādā gadījumā tā ir vēlētāju pievilšana!

Par šo jautājumu nesen izteicies arī Ventspils mērs Aivars Lembergs, norādot, ka, lai iekļūtu Saeimā, visdāsnākos solījumus pensionāriem, mediķiem, u.c. iedzīvotāju grupām deva JKP, bet izskatās, ka vēlētāji 2019. gadā nesaņems nevienu no jaunievēlēto partiju solījumiem. “No šī 2019. gada minimālā pensija – 200 eiro. Samelots pensionāriem – nebūs, jo budžetā tas nav paredzēts. Neapliekamais minimums 500 eiro – nebūs, budžetā tas nav paredzēts. Atbalsts par apgādājamo palielināts arī nebūs, ārstiem vidējā alga uz rokas 1700 eiro arī nebūs. No viņu solījumiem, kuru ir daudz, nebūs nekā,” uzsvēra politiķis.

“Bet tas, ka nav astoņas ministrijas – tas solījums arī nav izpildīts. Savukārt Kaimiņš solīja, ka būs sešas ministrijas, tā kā Meroni-Kaimiņš ir vislielākais melis. Apsveicu Meroni-Kaimiņu ar to, ka viņš ir uzstādījis melošanas rekordu!” ironiski norādīja politiķis, piebilstot, ka tā kā Bordāna un Kaimiņa kurators ir blēdis Meroni, viņi arī pieejot vēlētājiem pēc tāda paša principa. “Piekrāpt – tas viņiem ir normāli,” piebilda politiķis.

JKP balsojums pašiem pret savu plānu “3X500”, šķiet, ir tiešs pierādījums tam, ka “bordāniešiem” nerūp ne pensionāri, ne mediķi, kā arī neviena cita pilsoņu grupa, jo tik bezkaunīgi izrīkoties vēl nav spējusi neviena partija!

Turklāt, kā redzams, JKP joprojām turpina muļķot sabiedrību!

Ko par to domā sabiedrība?


3,504 skatījumi

Un Tavas domas par šo?