Dalies, , Google Plus, Pinterest,

Drukāt

Posted in:

RNP pakļauj Daugavgrīvas iedzīvotājus psiholoģiskam teroram – vai Rīgas dome atbildēs par sekām?

Vai tiešām iedzīvotājiem jāmaksā par kaimiņu parādiem?

Neapskaužamā situācijā nonākuši kādas daudzdzīvokļu mājas Daugavgrīvā iedzīvotāji – īrniekiem kaimiņu parādu dēļ bez brīdinājuma atslēgta siltuma padeve.

Dažas stundas pēc siltā ūdens atslēgšanas iedzīvotāji savā pastkastītē saņēmuši vēstuli par to, ka dzīvojamai mājai ir parāds par siltumapgādi un līdz ar to pakalpojums netiks nodrošināts arī tiem klientiem dzīvojamā mājā, kuriem nav parādu. Mājas iedzīvotāji tiek aicināti veikt norēķinu, lai nodrošinātu pakalpojumu saņemšanu.

Lai veicinātu vērienīgā parāda nomaksu, pret iedzīvotājiem izvērsts gluži vai psiholoģisks terors – viņiem atslēga siltuma padeve. “Jau trešo dienu vairākām ģimenēm, kurās ir mazi un pat nesen dzimuši bērniņi, ir jādzīvo bez siltā ūdens,” pauž kāda mājas dzīvokļa iemītniece. Turklāt tuvojoties aukstajam laikam situācija kļūst arvien neapskaužamāka.

Vai tiešām iedzīvotājiem jāmaksā par kaimiņu parādiem? Rīgas namu pārvaldnieks (RNP), šķiet, nav ieinteresēts risināt šo absurdo situāciju, kurā godprātīgi mājas iedzīvotāji ir spiesti ciest citu bezatbildības dēļ.

Šobrīd sanāk, ka iedzīvotājiem ir jāsedz sveši parādi un vēl arī turpmāk jāturpina liekēžus uzturēt, kaut gan tas bija Rīgas namu pārvaldnieka uzdevums nodrošināt, lai šāda situācija nerastos un no īrniekiem tiktu piedzīta nauda par siltumapgādi vai pretējā gadījumā, ja tie ir maksātnespējīgi, tiem lūgt atbrīvot dzīvokli.

Tā vietā ir izveidojusies situācija, kurā ikviens mājas iedzīvotājs kļūst atbildīgs par citu patērētāju nenokārtotajām saistībām.

Vai Rīgas dome atbildēs par sekām, kas radīsies, ja iedzīvotāji ilgstoši dzīvos bez siltumapgādes tikai tāpēc, ka Rīgas namu pārvaldnieks nav pildījis savu tiešos darba pienākumus?


3,194 skatījumi

Un Tavas domas par šo?