Dalies, , Google Plus, Pinterest,

Drukāt

Posted in:

“Nenotiek dialogs!” Sociālajos tīklos vērojama neapmierinātība ar novadu reforma

Novadu reforma turpina izsaukt kritiku!

Neraugoties uz pašvaldību iebildumiem, valdība otrdien atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) piedāvājumu līdzšinējo 119 vietvaru vietā izveidot 36 pašvaldības un ļāva ministrijai turpināt nepieciešamos darbus administratīvi teritoriālās reformas īstenošanai.

Lai nodrošinātu 21. marta Saeimas lēmuma Par administratīvi teritoriālas reformas turpināšanu izpildi, līdz š.g. 21. novembrim Ministru kabinets uzdevis VARAM iesniegt izskatīšanai attiecīgu likumprojektu par administratīvi teritoriālo iedalījumu.

Tikmēr Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) paudusi, ka ministrijas sagatavotais risinājums ir neapmierinošs, jo tajā nav skaidrots iedzīvotāju viedoklis par reformu.

LPS priekšsēdis Gints Kaminskis valdības sēdē norādīja: “LPS mēs visu laiku esam centušies iesaistīties dialogā. LPS iebildumi un priekšlikumi nav ņemti vērā, ja neskaita atsevišķus tehniskus precizējumus.” Viņš arī vērsa uzmanību uz to, ka 16. septembra LPS Domes sēdē pašvaldības lēma par administratīvi teritoriālās reformas turpināšanu, taču atbilstoši Saeimas lēmumā noteiktajam, paredzot arī otro teritoriālās pārvaldības līmeni.

MK sēdē izteicās gan pašvaldību vadītāji, gan arī uzņēmēju pārstāvji. Klātesošie pašvaldību vadītāji aicināja nekavēties un veikt jēgpilnu reformu.

Arī sociālajos tīklos joprojām novērojama neapmierinātība ar pašreizējo VARAM piedāvājumu!


1,627 skatījumi

Un Tavas domas par šo?