Dalies, , Google Plus, Pinterest,

Drukāt

Posted in:

Bordāna vadītās ministrijas dēļ 300 000 iedzīvotāji nokļūst ķīlnieku lomā

Vai ministrs kārtējo reizi bārstījis tikai tukšus solījumus?

Situācija saistībā ar zemes piespiedu nomu satraukusi daudzus Latvijas iedzīvotājus – ja līdz 2018. gadam, ja starp zemes īpašnieku un piespiedu nomniekiem nebija panākta cita vienošanās, nomas maksu varēja noteikt līdz 5% gadā no zemes kadastrālās vērtības, tad līdz ar Satversmes tiesas lēmumu atzīt šos grozījumus par neatbilstošiem Satversmei un Tieslietu ministrijas neizpildītajiem solījumiem saistībā ar zemes piespiedu nomas reformu, zemes īpašnieki paši var noteikt kādu nomas apmēru vien vēlas. Un daudzi to vēlas ne mazāk kā 6% no kadastrālās vērtības.

Tieši Tieslietu ministrijas un tieslietu ministra Jāņa Bordāna (JKP), kurš starp citu personīgi solīja šo situāciju atrisināt, neizdarības dēļ 300 000 iedzīvotāji nokļuvuši ķīlnieku lomā. Galu galā kopš 2018. gada jau pagājuši divi gadi, bet likuma vietā – joprojām tukšums.

Medijs “TV ziņas” ir apkopojis aktuālāko informāciju saistībā ar zemes piespiedu nomu un īpaši ieskicējis Tieslietu ministrijas un Bordāna atbildību pie tā, ka šobrīd ķīlnieku lomā nokļuvuši 300 000 Latvijas iedzīvotāji, kuriem arī pašiem trūkst zināšanu un informācijas, kā labāk rīkoties savās, nevis zemes īpašnieku interesēs.

Foto: F64


2,376 skatījumi

Un Tavas domas par šo?