Dalies, , Google Plus, Pinterest,

Drukāt

Posted in:

Mediķis: Koronavīruss nav bīstamāks par gripas vīrusu; nav pamata panikai

Mediķis dalās ar praktiskiem padomiem saistībā ar vīrusu!

Neiroķirurgs Jānis Šlēziņš sociālajā tīklā “Facebook” ir dalījies ar ieteikumiem attiecībā uz koronavīrusu, norādot, ka to nevajadzētu uzskatīt par bīstamāku kā gripas vīrusu.

” 1. Koronavīruss nav bīstamāks par gripas vīrusu izraisīto nopietno komplikāciju ziņā, bet, iespējams, lipīgāks. Gripa šobrīd joprojām ir daudz izplatītāka, tāpēc, lai arī slimot nav patīkami, nav pamata panikai.

2. Koronavīruss izraisa elpošanas ceļu iekaisumu, ar līdzīgām izpausmēm kā citiem “saaukstēšanās” vīrusiem.

3. Vīruss iekļūst organismā caur gļotādām (mute, deguns, acis) un izplatās gaisa pilienu ceļā (slims cilvēks šķauda, izelpo) un kontakta ceļā (ar rokām);

4. Uz doto brīdi vakcīnas vēl nav, nav arī specifisku zāļu (antibiotikas ir zāles pret baktērijām, nevis vīrusiem!!!) Antibiotikas var būt nepieciešamas, ja pievienojas bakteriāla infekcija.

5. Nav šaubu, ka koronavīruss būs Latvijā (visdrīzāk jau ir-tikai laika jautājums, lai to pierādītu);

Daži ieteikumi, ko katrs varam darīt savā un sabiedrības labā, lai mazinātu saslimstību (ieteikumi der arī citiem vīrusiem, ne tikai koronavīrusam);

1. Bieži mazgāt rokas, obligāti pirms ēšanas, ar nemazgātām rokām nepieskarties sejai, acīm (tādējādi novēršot vīrusa iekļūšanu organismā no rokām), mazgājat rokas pēc sabiedrisku telpu apmeklēšanas un pieskaršanās virsmāk, kurām pieskaras daudzi (durvju rokturi, margas utt.)

2. Bieži vēdināt telpas (tādējādi mazinot iespējamā vīrusa koncentrāciju telpās un mazinot risku vīrusu ieelpot);
3. Ja ir aizdomas par saslimšanu ar koronavīrusu, neizejiet no mājas (pasargājot citus), zvaniet Neatliekamās med. palīdzības dienestam, konsultējaties ar ārstiem;

4. Ja esat slimi, neejat uz darbu, pat ja darba kultūra to prasa, tādējādi pasargāsiet no saslimšanas citus (strādājat no mājām, ja iespējams);

5. Ķirurģiskās sejas maskas ir mazefektīvas, lai pasargātu pašu no inficēšanās, bet ir svarīgi tās lietot, ja pats esat slims/a – tādējādi mazāk vīrusa nonāks gaisā un pasargāsiet citus no saslimšanas.

6. Pieņemat sabalansētus lēmumus attiecībā uz masveida pasākumu apmeklēšanu un ceļošanu uz vīrusa smagi skartajām valstīm.”

Draugi!
Daži fakti/ieteikumi attiecībā uz koronavīrusu:

1. Koronavīruss nav bīstamāks par gripas vīrusu izraisīto…

Posted by Janis Slezins on Ceturtdiena, 2020. gada 27. februāris


20,933 skatījumi

Un Tavas domas par šo?