Dalies, , Google Plus, Pinterest,

Drukāt

Posted in:

Covid-19 inficētā stāsts. Vai valdība dara visu iespējamo, lai koronavīrusu ierobežotu?

Kas notiek, ja saslimsti ar koronavīrusu?

Laikā, kad lielāko daļu sabiedrības satrauc iespējamā saslimšana ar jauno koronavīrusu “Covid-19” un reti kuram šķiet, ka valdība pieliek pietiekamas pūles infekcijas apkarošanai, portāls “Labdien.lv” publicējis kāda koronavīrusa slimnieka pieredzes stāstu.

Kaspars (vārds mainīts) atgriezās ar 9. marta reisu no Barselonas Spānijā un ar viņu sazinājās SPKC epidemiologi, lai informētu par to, ka reisā četriem pasažieriem konstatēta saslimšana ar koronavīrusu. Viņam izstāstīta nepieciešamā informācija saslimšanas prevencijai un ieteikts vērsties pie ārsta, ja parādās saslimšanas simptomi. Tiklīdz Kaspars konstatējis temperatūru ap 37 grādiem, viņš sazinājies ar 113 un mediķi ieradās nākamās dienas vakarā un noņēma analīzes, vienlaikus rūpīgi izmeklējot viņa veselības stāvokli un nosakot karantīnas režīmu.

Pēc tam, kad Infektoloģijas centrs jau paziņoja, ka analīžu rezultāti ir pozitīvi, viņš izvaicāts par savām gaitām pēc ceļojuma. Tajā pašā laikā satikto personu informēšana uzdota viņam pašam (!!!) – ar ģimenes ārstu uzdots sazināties gan viņam, gan visiem tiem, kuri kontaktējušies ar “Covid-19” slimnieku. Bet to, vai tas tiešām tiek darīts, neviens nepārbauda.

Lai arī Kaspars sola ievērot mediķu norādījumus, nav garantijas, ka visi “Covid-19” slimnieki rīkosies atbilstoši, turklāt, iespējams, ir simtiem cilvēku, kas pat nenojauš, ka ir inficēti.

Vai valdība dara visu iespējamo, lai “Covid-19” tiešām ierobežotu? Vai cilvēku pašizolācija vispār ir iespējama? 

Plašāk par valdības līdzšinējo, iespējams, nepietiekamo aktivitāti saistībā ar koronavīrusa ierobežošanu “Labdien.lv” rakstā:


2,559 skatījumi

Un Tavas domas par šo?