Dalies, , Google Plus, Pinterest,

Drukāt

Posted in:

Līdzjūtība tviterī – tas, ko varat sagaidīt no Rīgas domes, avarējot bedrainajās pilsētas ielās

Vai tiešām Rīgā neviens neuzņemas atbildību par bedrainajiem ceļiem?

Kādu laiku atpakaļ sabiedrības uzmanību piesaistīja ziņa, ka Rīgā, Vaļņu ielā, “Wolt” velokurjers kritis un izsitis priekšējos zobus, kā arī guvis nobrāzumus un iespējamu smadzeņu satricinājumu. Rīgas domes Satiksmes departamenta (RDSD) neiejūtīgā atvainošanās “Twitter” vidē sabiedrībā izraisījusi sašutumu. Vai tiešām Rīgā neviens neuzņemas atbildību par bedrainajiem ceļiem?

Pats cietušais velokurjers Gints stāsta, ka viņu pārsteidz šāds bezpersonisks “līdzjūtības” izteikums no Rīgas domes Satiksmes departamenta puses.

“2021. gada 12. marta pēcpusdienā nokļuvu neapskaužamā situācijā. Veicot kurjera darbu, braucu ar velosipēdu pa ietvi gar Audēju ielu. Šķērsojot Vaļņu ielu priekšā ievēroju peļķi. Izvairoties no gājējiem un automašīnām izlēmu lēnām ar ātrumu 4-5 km/stundā šķērsot šo peļķi, lai uzbrauktu uz ietves pie TC Centrs. Lai uzbraukšana ietvei būtu lēzenāka, izvēlējos izmantot tam paredzēto vietu, uzbrauktuvi, kur trotuārs lēzeni pāriet brauktuvē. Diemžēl izvēle izmantot šo uzbrauktuvi nebija labākā, jo iekritu (kā vēlāk policija izmērīja 34,5 cm dziļā) bedrē. Attapos ar seju uz bruģa ar izsistiem zobiem un sadauzītu, asiņojošu seju. Apkārt stāvēja garāmgājēji, kuri piedāvāja palīdzību un izsauca Neatliekamo medicīnisko palīdzību un policiju. Aculieciniece Marta jautāja atļauju fotografēt, apstiprināju, ka neiebilstu. Bedre negadījuma brīdī nebija norobežota. Pēc negadījuma ātrās palīdzības auto mani nogādāja slimnīcā, kur uzlika šuves un veica pārbaudes. Nedēļu nogulēju mājās. Pašlaik galva vairs nesāp, mazliet sāpīgas sasistās vietas uz sejas. Ļoti novērtēju Ronalda un Ievas sniegto finansiālo atbalstu ( sveši cilvēki, kuri uzrunāja mani caur sociālajiem tīkliem). Kā arī sirsnīgs paldies kompānijai Wolt, kas atlīdzinās daļu no zobārstniecības pakalpojumiem. Zobārsts sola atjaunot priekšzobus ar implantu palīdzību, diemžēl šis proces būs ilgs. No Rīgas Domes Satiksmes departamenta saņēmu bezpersonisku “līdzjūtību” caur @rdsvcTwiter kontu. Pārsteidz šāds bezjūtīgs un, manuprāt, bezkaunīgs līdzjūtības izteikums,” norāda Gints.

Viņš min, ka caur Google street view ir izpētījis, ka bedre šajā vietā izveidojusies jau 2019. gada vasarā. Pēc satiksmes departamenta vārdiem bedre tikusi saremontēta un nu tā izveidojusies no jauna: “Nez kādēļ tas nepārsteidz, ka bedre pēc Rīgas Domes nolīgto uzņēmumu remonta atjaunojas jau pēc neilga laika. Caur Žurnālistu Kārli Seržanu saņēmu ziņu no augstākminētā satiksmes departamenta “ja vēlos, varu sūdzēt viņus tiesā. Tā arī darīšu.”

Arī interneta komentāros Gintu aicina nepadoties un tiesāties ar Rīgas domes Satiksmes departamentu, jo tā nav normāla situācija, kad Latvijā bedres krīt gan velokurjeri, gan automašīnas.

Nekaunībai un bezjūtībai nav robežu. Atvainošanās caur Twiteri. 😕 #RD #rdsvc #RigasDome

Posted by Gints Kalns on Sestdiena, 2021. gada 20. marts

Foto: F64


3,256 skatījumi

Un Tavas domas par šo?