Dalies, , Google Plus, Pinterest,

Drukāt

Posted in:

Popularitāti iekarojis aicinājums atjaunot tiesiskumu un piemērot citu drošības līdzekli Lembergam

Sociālajos tīklos aktīvi izplatās aicinājums piemērot Lembergam citu drošības līdzekli!

Sociālajos tīklos aktīvi izplatās aicinājums piemērot citu drošības līdzekli šobrīd apcietinātajam Ventspils mēram Aivaram Lembergam.

Sociālā tīkla “Facebook” lapa “Latvija par Lembergu” publiskojusi ierakstu, ar kuru aicina dalīties tos, kuri domā ka līdz ar Ventspils mēra apcietināšanu sašķobījušies arī tiesiskas valsts pamati.

Tiek atgādināts, ka ir pagājuši divi mēneši kopš Ventspils mērs Aivars Lembergs atrodas apcietinājumā. Vienlaikus viņš joprojām nav informēts par oficiālo tiesas argumentāciju, kāpēc piemērots šāds drošības līdzeklis – apcietinājums – bez iespējām šobrīd to pārsūdzēt.

“Vai to var uzskatīt par taisnīgumu? Vai tā Latvijā izpaužas likuma vara un tiesības uz taisnīgu tiesu? Ļoti iespējams, ka Lembergs apcietinājumā atrodas netaisnīgi, un līdz ar viņa brīvības ierobežošanu tiek īstenots nepārprotams uzbrukums tiesiskas valsts pašiem pamatiem,” pausts ierakstā.

Tiek norādīts arī uz to, ka vairāki tiesību eksperti ir izteikušies par šo jautājumu, norādot gan uz signāliem par tiesu sistēmas ciešo saistību ar politiku, gan uz to, ka tiesai, cik zināms, pēc būtības nebija neviena iemesla piemērot Lembergam bargāko no drošības līdzekļiem – apcietinājumu: “Daudzi to uzskata par politiski motivētu lietu, kas tikai parāda, ka 30 gadus pēc neatkarības atjaunošanas, tiesiskuma izpratne aizvien vairāk tiek sašķobīta un izkropļota.”

Ar aicinājumu kopā iestāties par tiesiskuma un likuma spēka atjaunošanu visā Latvijā, dalījušies jau vairāki simti “Facebook” lietotāji, komentāros paužot nosodījumu esošajai valdībai un aicinot Ventspils mēram atdot brīvību.

BRĪVĪBU LEMBERGAM! #share #dalies

Ir pagājuši divi mēneši kopš Ventspils mērs Aivars Lembergs atrodas apcietinājumā….

Posted by Latvija par Lembergu on Pirmdiena, 2021. gada 26. aprīlis

Foto: F64


3,076 skatījumi

Un Tavas domas par šo?